Jeg har i mange år harceleret mod catering, mad ud af huset, og det er ikke pæne ting, jeg har skrevet, men det bliver det denne gang. For til min egen fødselsdag i lørdags fik vi fremragende catering. Min kone havde nedlagt forbud mod at jeg selv stod i køkkenet, og så var der jo kun catering tilbage. Ja det var ikke med min gode vilje, og jeg frygtede, jeg skulle til tasterne og fortælle om mit eget, store nederlag. Men her kommer der alene ros og positiv kritik.

God krydring og lækker smag

Tit er catering udkogte grøntsager og sejt kød uden salt og smag. Hos http://ebuffet.dk/ er det perfekte krydret, sprødt og frisk. Jeg kunne se det, allerede da det kom frem, at det her var noget andet. Mange koger deres oksekød, det får en kedelig grå farve, og smagen er lige meget. Men her var det en ovn, der havde klaret arbejdet, og det kan ses på nuancerne i kødet. Desuden var kødet smagfuldt og mørt, hvilket bare overraskede mig endnu mere. Der var også kylling, og er var skindet sprødt med en god smag af salt, mens selve kødet var saftigt og mørt.

Det er mere end bare mørt kød

Men kød gør ikke en ret alene, og heldigvis var der lunt brød frisk fra ovn, forskelligt grønt og to slags kartofler og sovs oveni hatten. Det var rigtig lækkert, og til trods for sommervarmen, så blev der spist rigtig meget. Det viser, hvor godt det var, for varme og appetit hænger sjældent sammen, men der var hele tiden folk oppe i buffeten. En stor ros til dem, der leverede maden, for det var noget helt særligt, og det gav mig en god dag. Men det har også ændret mit sy på catering, noget, jeg ikke troede, var muligt.