Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Som så mange andre i dette land, så er jeg nu ex-ryger. Jeg, som har røget over 30 cigaretter om dagen i så mange år, har kvittet cigaretterne, det er jo nærmest et mirakel, og jeg må indrømme, at havde jeg vidst, hvad jeg ville få ud af det, så var jeg stoppet for mange år siden.

Det var nødvendigt

Men som sagen stod, så skulle jeg have stolen for døren af min læge, som sagde, at nu var mine lunger ved at have taget så stor skade, at jeg snart ville miste en del af min lungekapacitet. Jeg havde prøvet forskellige former for rygestopkursus, og jeg havde da også prøvet at stoppe flere gange af mig selv, men denne gang var det så alvorligt, at jeg faktisk ikke havde noget valg.

Jeg undersøgte muligheden for at få noget hjælp udover de almindelige rygestopkurser, og der var flere som talte positivt om psykoterapi eller hypnose, som havde hjulpet mange.

Så skulle jeg bare finde psykoterapi i Nordsjælland, som kunne passes ind i en hverdag, som var alt for travl i forvejen.

Jeg fandt den hjælp, jeg skulle bruge

Jeg kiggede lidt rundt på nettet og på de gule sider, og der var et par steder, hvor de kunne hjælpe mig. Jeg snakkede med et par stykker, og så tog jeg mit valg, og det har jeg ikke fortrudt. De har været professionelle og venlige, super behagelige og tillidsvækkende, de terapeuter, som jeg har arbejdet med.

Hver eneste har været oprigtig interesseret i at hjælpe mig, har jeg følt, og de har virket interesseret i mig som menneske, ikke bare som et nummer i rækken, måske også derfor, de har kunnet hjælpe en gammel travhest som mig.

Men jeg ved da godt, hvem jeg ville anbefale, hvis jeg kendte nogen, som stod og skulle bruge hjælp til afvænning, eller som kunne trænge til et boost på andre områder.