I zoologiske haver kan alle få et lille indblik i, hvad der rør sig i en regnskov. Det er store og eksotiske planter med duftende og farverige blomster. Det er et hav af sommerfugle med klare farver, der basker rundt. Der er skildpadder og krokodiller. Bag glas sidder de pangfarvede og giftige frøer. Det er et lille stykke af junglen midt i en by et sted, og det er den ægte regnskov, der har brug for at blive passet lige så godt på, som den bliver det i zoo. For ellers vil det være de eneste steder, hvor den kan opleves. Der er allerede dyr som tigeren, hvor der findes flere i fangeskab, end der gør i naturen. Det kan vi alle være med til at ændre, så naturen ikke kun findes bag tremmer og reddes mange kilometer væk fra, hvor den er opstået.

Det er nemt og billigt

Det er faktisk nemt at være med til at redde regnskoven. Alle kan donere store som små beløb. Og det er vigtigt at understrege, at alle beløb hjælper. Der er ingen grund til skyldfølelser over kun at give lidt. Det gælder om at være med, og er alle med på lidt, så bliver det til rigtig meget. Penge, der bruges til at opkøbe regnskoven bid efter bid. Jo mere, der bliver opkøbt af en organisation som denne, desto mindre af den kan skoves. Det bliver store fristeder, hvor dyr, planter og indføde kan leve i fred.

Jeg støtter gerne dette formål. Her går pengene ikke bare til dyre lønninger og huslejer, men til reel hjælp, der når ud der, hvor den hører hjemme. Den slags organisationer nærer jeg dyb respekt for. Måske kan vi derfor alle i fællesskab opnå at se den dag, hvor der er flere tigere i naturen, end der er bag tremmer.