Matcha te er en malet grøn pulver, som efterhånden har gjort sit indtog i Danmark. Hvis du er på de sociale medier, så er det højst sandsynligt ikke gået din næse forbi. Den grønne drik kan dog meget mere end blot at være smuk på billeder – den er nemlig også proppet med en lang række sundhedsmæssige gevinster og positive effekter. Det siges blandt andet, at matcha har en positiv effekt på dit energiniveau og dit stofskifte. Matcha er derfor ikke blot en kort sundhedsdille, men rent faktisk en drik, som er god for dig. 

En helt særlig te 

Men hvad er det, der gør matcha så særligt i forhold til andre typer te? Det skyldes, at matcha bliver fremstillet på en anden måde end de andre typer. Det stammer fra træet Camelia Sinensis, hvor bladene bliver dyrket i skyggen, da de ikke må få direkte sollys. Dette har den bevirkning, at væksten bliver hæmmet, men til gengæld sker der en stor produktion af aminosyrer, som giver matcha sin dybe og intense smag, som gør den så skøn. Efterfølgende bliver de håndplukket, tørret og til sidst malet til den smukke, grønne pulver. 

Når du skal lave din matcha, så blander du det grønne pulver med vand og pisker det sammen, indtil det er lækkert og skummende – gerne med det klassiske bambus piskeris. Du kan dog også bruge din matcha til at lave en skøn latte, men også i bagværk, i desserter og som topping. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Matcha i forskellige kvaliteter og prislejer

Hvis du kigger hos Nordic Tea, finder du et udvalg af god økologisk matcha te, hvor du kan vælge imellem forskellige kvaliteter og prislejer samt forskellige mængder. Derudover kan du også købe matcha piskeriset, så du kan få en skummende matcha. 

Klik ind på hjemmesiden og find din favorit matcha variant.