Bare fordi hjemmet er lille størrelse, betyder det ikke, at mængden af tingene også er det. Derfor kommer man hurtigt i pladsmangel, hvis man har en lille bolig. Dog er der råd at hente, for med smarte løsninger vil du kunne skabe mere plads. Læs med her på siden og bliv klogere på, hvordan du netop kan skabe mere plads i hjemmet – uanset om du bor i lejlighed eller hus af lille størrelse.

 

Spar kvadratmeter med en skydedør

Ved at vælge skydedøre fremfor almindelige døre vil du få skabt en masse plads. Du kan både vælge udenpåliggende skydedøre eller indbyggede skydedøre – begge valg vil sørge for at spare kvadratmeter. Vælg en skydedør af glas for at skabe et yderst elegant look i boligen eller vælg den glatte dør for at skabe privatliv. Se et stort udvalg af skønne døre her.

 

Få hængt køkkenredskaberne op

Er det pladsen i køkkenet, der er træng, vil du med fordel kunne hænge dine køkkenredskaber op på væggen. Fastgør kraftige pinde på væggen og hæng rørepinde, skærebrætter, sier og viskestykker derpå. Du kan også fastsætte et gitter på væggen, hvorefter du med små kroge kan hænge en masse køkkenredskaber op.

 

Udnyt hele væggens lodrette plads

Det er ikke kun væggen i køkkenet, der er smart at anvende. I stuen, soveværelset og kontoret kan du ligeledes få udnyttet pladsen på væggen godt og dermed få skabt mere opbevaringsplads. Du kan hænge hylder op, hvorefter du kan stille ting derpå, eller du kan fastsætte gamle trækasser på væggen. Hæng gerne flere kasser ovenover hinanden, sådan du virkelig får gjort brug af den lodrette plads.

 

Opbevaringsmuligheder under sengen

Selvom det er et kendt trick, er der alligevel mange, der ikke får udnyttet pladsen under sengen til fulde. Sæt bedrollers under sengen, hvorefter du vil have masser af plads til at opbevare ting og sager deri.